05 Tem 2021
Sosyal Bilimler Enstitüsü 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü Programları Başvuru Şartları ve Kontenjanları
Kontenjanlar
Anabilim Dalı |
Kontenjan |
İşletme Tezli Yüksek Lisans |
10 |
İşletme Tezli Yüksek Lisans (Burslu) |
2 |
İşletme Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans |
10 |
İktisat Tezli Yüksek Lisans |
10 |
İktisat Tezli Yüksek Lisans (Burslu) |
2 |
İktisat Tezsiz Yüksek Lisans |
10 |
İktisat Bilimsel Hazırlık |
3 |
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Tezli Yüksek Lisans |
13 |
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Tezli Yüksek Lisans(Burslu) |
2 |
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans |
15 |
1. Tezli Yüksek Lisans Programlarına Başvurmak İçin Gerekli Şartlar ve Değerlendirme
a. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından merkezi olarak yapılan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavından (ALES) en az 55 Eşit Ağırlık puanı alınmalıdır.
b. Başvuran adayların ALES puanının %50’si, lisans mezuniyet notunun %15’i, yabancı dil notunun %15’i dikkate alınarak sıralama yapılır. Yapılan sıralama sonucuna göre kontenjanın iki katı kadar aday mülakat sınavına çağırılır. Mülakat sınavına alınan adayların ALES puanının %50’si, lisans mezuniyet notunun %15’i, yabancı dil notunun %15’i, mülakat sınavı notunun %20’si dikkate alınarak başarı sıralaması yapılır.
Adayların başarılı sayılması için bu şekilde hesaplanan başarı notunun en az 50 olması gerekmektedir. Mülakat sınavına girmeyen adayın mülakat notu “0” (sıfır) olarak değerlendirilecektir.
Tezli yüksek lisans programlarına başvuran, ancak yabancı dil belgesi (YDS, YÖK-DİL sınavları veya Yükseköğretim Kurulunca bunlara denkliği kabul edilmiş sınav sonuç belgesi) bulunmayan adaylar, yabancı dil puan katkısından yararlanamazlar.
Eşit giriş notuna sahip olanlar arasında önceliğin belirlenmesinde öncelikle ALES ve daha sonra lisans mezuniyet notu dikkate alınır.
2. Tezsiz Yüksek Lisans Programına Başvurmak İçin Gerekli Şartlar ve Değerlendirme
a. Bir lisans diplomasına sahip olmak,
b. Değerlendirme yapılırken adayların başarı notunun hesaplanmasında; lisans mezuniyet notunun %80’i ve yabancı dil notunun %20’si dikkate alınacaktır. Kontenjanlara, en yüksek nottan başlayarak yapılan sıralama ile yerleştirme yapılır. Eşit giriş notuna sahip olanlar arasında önceliğin belirlenmesinde lisans mezuniyet notu dikkate alınır.
3. Başvuru Esnasında İstenecek Belgeler
a. Başvuru formu (Form için tıklayınız).
b. Lisans diplomasının veya geçici mezuniyet belgesinin aslı ve 1 adet fotokopisi.
c. ALES sonuç belgesi (Tezli Yüksek Lisans Programı için).
d. Lisans not durum belgesinin aslı ve 1 adet fotokopisi.
e. Nüfus cüzdanı aslı ve 1 adet fotokopisi (T.C. Kimlik Numaralı).
f. Yabancı dil belgesi (YDS, YÖK-DİL veya Yükseköğretim Kurulunca bunlara denkliği kabul edilmiş sınav sonuç belgesi).
g. Erkek adaylar için e-devlet üzerinden alınan askerlik durum belgesi (Yeni tarihli).
h. 1 adet fotoğraf (Adayın kolaylıkla tanınmasına imkân verecek şekilde olmalı).
4. İşletme (Tezli) Yüksek Lisans Programına Fakülte ve Yüksekokulların Bankacılık, Bankacılık ve Finans, Bankacılık ve Sigortacılık, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi, Denizcilik İşletmeleri Yönetimi, Ekonometri, Ekonomi, Ekonomi ve Finans, Elektronik Ticaret ve Teknoloji Yönetimi, Enerji Yönetimi, Girişimcilik, Havacılık Yönetimi, İktisat, İnsan Kaynakları Yönetimi, İşletme, İşletme Enformatiği, İşletme Yönetimi, İşletme-Ekonomi, Konaklama İşletmeciliği, Konaklama ve Turizm İşletmeciliği, Lojistik, Lojistik ve Taşımacılık, Maliye, Muhasebe, Muhasebe Bilgi Sistemleri, Muhasebe ve Denetim, Muhasebe ve Finans Yönetimi, Otel Yöneticiliği, Pazarlama, Sağlık Yönetimi, Sermaye Piyasaları ve Portföy Yönetimi, Seyahat İşletmeciliği, Sigortacılık ve Risk Yönetimi, Spor Yöneticiliği, Tarım Ekonomisi, Turizm İşletmeciliği, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik, Turizm ve Otelcilik, Ulaştırma ve Lojistik, Uluslararası Finans, Uluslararası Finans ve Bankacılık, Uluslararası Girişimcilik, Uluslararası İşletme Yönetimi, Uluslararası İşletmecilik, Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret, Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık, Uluslararası Lojistik Yönetimi, Uluslararası Ticaret, Uluslararası Ticaret ve Finans, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik, Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği, Yönetim Bilişim Sistemleri (4 yıllık) programlarından mezun olanlar başvurabilirler.
Yukarıda belirtilen programlar dışında 4 yıllık bir lisans programından mezun olan adaylar, İşletme Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programına başvurabilirler.
Başarı sıralamasında ilk 12’ye giren adaylar kayıt hakkı kazanırlar. Ayrıca, başarı sıralamasında ilk 2’ye giren adaylar ücretsiz kayıt hakkı kazanırlar.
Burslu olarak kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kesin kaydını yaptırmaması durumunda bursluluk hakkı başarı sıralamasına göre devam eder.
5. İktisat (Tezli) Yüksek Lisans Programına Fakülte ve Yüksekokulların, İktisat, Ekonomi, Ekonomi ve Finans, İşletme, İşletme-Ekonomi, İşletme Yönetimi, Bankacılık, Bankacılık ve Finans, Bankacılık ve Sigortacılık, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi, Denizcilik İşletmeleri Yönetimi, Ekonometri, Elektronik Ticaret ve Teknoloji Yönetimi, Enerji Yönetimi, Girişimcilik, Havacılık Yönetimi, İnsan Kaynakları Yönetimi, İnsan ve Toplum Bilimleri, İşletme Enformatiği, Konaklama İşletmeciliği, Konaklama ve Turizm İşletmeciliği, Lojistik, Lojistik ve Taşımacılık, Maliye, Muhasebe, Muhasebe Bilgi Sistemleri, Muhasebe ve Denetim, Muhasebe ve Finans Yönetimi, Otel Yöneticiliği, Pazarlama, Sağlık Yönetimi, Sermaye Piyasaları ve Portföy Yönetimi, Seyahat İşletmeciliği, Sigortacılık ve Risk Yönetimi, Spor Yöneticiliği, Tarım Ekonomisi, Turizm İşletmeciliği, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik, Turizm ve Otelcilik, Ulaştırma ve Lojistik, Uluslararası Finans, Uluslararası Finans ve Bankacılık, Uluslararası Girişimcilik, Uluslararası İşletme Yönetimi, Uluslararası İşletmecilik, Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret, Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık, Uluslararası Lojistik Yönetimi, Uluslararası Ticaret, Uluslararası Ticaret ve Finans, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik, Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği, Yönetim Bilişim Sistemleri (4 yıllık) programlarından mezun olanlar başvurabilir.
Yukarıda belirtilen programlar dışında 4 yıllık bir lisans programından mezun olan adaylar, İktisat Tezsiz Yüksek Lisans Programına veya Bilimsel Hazırlık Programına başvurabilir.
Başarı sıralamasında ilk 12’ye giren adaylar kayıt hakkı kazanırlar. Ayrıca, başarı sıralamasında ilk 2’ye giren adaylar ücretsiz kayıt hakkı kazanırlar.
Burslu olarak kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kesin kaydını yaptırmaması durumunda bursluluk hakkı başarı sıralamasına göre devam eder.
6. İktisat Anabilim Dalı Bilimsel Hazırlık Programı
a) İktisat Anabilim Dalı Bilimsel Hazırlık Programına, Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği’nin (RG Tarih: 20.04. 2016, Sayı: 29690) 30. maddesi uyarınca lisans derecesini “farklı alanlarda” (Fakülte ve Yüksekokulların, İktisat, Ekonomi, Ekonomi ve Finans, İşletme, İşletme-Ekonomi, İşletme Yönetimi, Bankacılık, Bankacılık ve Finans, Bankacılık ve Sigortacılık, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi, Denizcilik İşletmeleri Yönetimi, Ekonometri, Elektronik Ticaret ve Teknoloji Yönetimi, Enerji Yönetimi, Girişimcilik, Havacılık Yönetimi, İnsan Kaynakları Yönetimi, İnsan ve Toplum Bilimleri, İşletme Enformatiği, Konaklama İşletmeciliği, Konaklama ve Turizm İşletmeciliği, Lojistik, Lojistik ve Taşımacılık, Maliye, Muhasebe, Muhasebe Bilgi Sistemleri, Muhasebe ve Denetim, Muhasebe ve Finans Yönetimi, Otel Yöneticiliği, Pazarlama, Sağlık Yönetimi, Sermaye Piyasaları ve Portföy Yönetimi, Seyahat İşletmeciliği, Sigortacılık ve Risk Yönetimi, Spor Yöneticiliği, Tarım Ekonomisi, Turizm İşletmeciliği, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik, Turizm ve Otelcilik, Ulaştırma ve Lojistik, Uluslararası Finans, Uluslararası Finans ve Bankacılık, Uluslararası Girişimcilik, Uluslararası İşletme Yönetimi, Uluslararası İşletmecilik, Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret, Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık, Uluslararası Lojistik Yönetimi, Uluslararası Ticaret, Uluslararası Ticaret ve Finans, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik, Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği, Yönetim Bilişim Sistemleri (4 yıllık) programları dışında) tamamlayanlar başvurabilir.
b) Adaylar, İktisat Anabilim Dalı Bilimsel Hazırlık Programına “başvuru şartlarına” göre kabul edilir.
c) Bilimsel Hazırlık Programı kapsamında adayların “mezun oldukları lisans programına göre”, akademik danışmanları ve Anabilim Dalı Başkanlığının onayı doğrultusunda, İktisat Bölümü lisans dersleri arasından 2 yarıyıl; güz yarıyılında en az 10 AKTS’lik 2 ders ve yine bahar yarılında en az 10 AKTS’lik 2 ders olmak üzere, toplam 20 AKTS’lik 4 ders almaları gerekmektedir.
7.Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Anabilim Dalı (Tezli) Yüksek Lisans Programına, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi, Kamu Yönetimi, Yerel Yönetimler, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Uluslararası İlişkiler Bölümleri ve Hukuk Fakültesi mezunları başvurabilirler.
Lisans Derecesini bu alanların dışında tamamlamış olanlar Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Anabilim Dalı Tezsiz Yüksek Lisans Programına başvurabilirler.
Başarı sıralamasında ilk 15’ye giren adaylar kayıt hakkı kazanırlar. Ayrıca, başarı sıralamasında ilk 2’ye giren adaylar ücretsiz kayıt hakkı kazanırlar.
Burslu olarak kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kesin kaydını yaptırmaması durumunda bursluluk hakkı başarı sıralamasına göre devam eder.
Başvuru Takvimi
Tarih |
İşlem |
12 Temmuz 2021 – 10 Eylül 2021 |
Başvuru Dönemi |
15 Eylül 2021 |
Ön değerlendirme sonuçlarının açıklanması |
Mülakat Tarihi
21 Eylül 2021
|
Saati ve Yeri 10.00-12.00 saatleri arası İİBF 3. Kat 409 no’lu Toplantı Salonu (Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Tezli Yüksek Lisans) 13.00-17.00 saatleri arası İİBF 3. Kat 409 no’lu Toplantı Salonu (İktisat Tezli Yüksek Lisans Programı) 10.00-12.00 saatleri arası İİBF 2. Kat 319 no’lu Toplantı Salonu(İşletme Tezli Yüksek Lisans Programı) |
24 Eylül 2021 |
Sonuçların Açıklanması |
27 Eylül 2021 – 30 Eylül 2021 |
Kesin Kayıt ve Ders Kayıtları |
01 Ekim 2021 – 05 Ekim 2021 |
Yedek Aday Kaydı ve Ders Kayıtları |
06 Ekim 2021 – 08 Ekim 2021 |
Güz Yarıyılı Mazeret Ders Kayıtları, Ders Ekleme, Ders Bırakma |
04 Ekim 2021 – 07 Ocak 2022 |
Güz Yarıyılı |
Öğrenim Ücretleri
- Tezli Yüksek Lisans programlarında yıllık ücret 11.000 TL’dir. Tez dönemi ücreti (her yarıyıl için) 1.250 TL’dir. Peşin ödemelerde %5 (beş) indirim ve aynı kurumdan en az beş kişi kesin kayıt yaptırdığı takdirde %10 (on) indirim uygulanır. Türkiye Ekonomi Bankası A.Ş. ile yapılan anlaşmaya göre öğrenim ücreti sekiz (8) taksit halinde tahsil edilir. Ayrıca kredi kartlarına (Card Finans, Maximum, Axess, World ve Bonus) sekiz (8) aya kadar taksit yapılabilir. Başarısız olunan her ders için, ders tekrarında, ders başına öğrenim ücreti 1250 TL’dir. Ücretlere %8 KDV dahildir.
- Tezsiz Yüksek Lisans programında yıllık ücret 12.000 TL’dir. Dönem projesi ücreti 1.250 TL’dir. Peşin ödemelerde %5 (beş) indirim ve aynı kurumdan en az beş kişi kesin kayıt yaptırdığı takdirde %10 (on) indirim uygulanır. Türkiye Ekonomi Bankası A.Ş. ile yapılan anlaşmaya göre öğrenim ücreti sekiz (8) taksit halinde tahsil edilir. Ayrıca kredi kartlarına (Card Finans, Maximum, Axess, World ve Bonus) sekiz (8) aya kadar taksit yapılabilir. Başarısız olunan her ders için, ders tekrarında, ders başına öğrenim ücreti 1250 TL’dir. Ücretlere %8 KDV dahildir.
- İktisat Bilimsel Hazırlık Programı öğrenim ücreti 5.500 TL’dir. Ücrete %8 KDV dahildir.
Başvuru Adresi:
Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü
Ertuğrul Gazi Mah. Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Yerleşkesi Küme Evler Kocasinan/Kayseri
İletişim
Tel: 0 (352) 324 00 00 – 5821
Fax: 0 (352) 324 00 04
e-mail: sbe@nny.edu.tr